9 lut 2010

Jak zrobić Malibu domowej roboty?

Dodał: Celestyn | Kategoria: Drinki i koktajle

Bardzo lubisz malibu a nie stać Cię na nie? Zrób je sam!
Będziemy potrzebowali:

  • 200 gram wiórek kokosowych
  • 300-400 ml spirytusu
  • mleko skondensowane słodzone (puszka ok 500ml)
  • mleko skondensowane niesłodzone (puszka ok 500ml) lub puszkę (ok 400ml) mleczka kokosowego (lepszy efekt)

Wiórki należy wsypać do szczelnego pojemnika (aby nie wyparował alkohol) i zalać spirytusem. Odczekać 3-7 dni, przesączyć przez sitko lub gazę/szmatkę. Następnie dodać pozostałe produkty i wymieszać. GOTOWE

Polecam pić razem z sokiem ananasowym.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (38 votes cast)
Jak zrobić Malibu domowej roboty?, 7.6 out of 10 based on 38 ratings

Tagi: , ,

Zobacz podobne:

5 komentarzy do “Jak zrobić Malibu domowej roboty?”

  1. Krzysztof Napisał:

    W oryginalnym Malibu nie ma ni grama mleka więc co tu porównywać? Jak ktoś potrafi zrobić w domu prawdziwe malibu bez mleka w tej ilościco kupne to chętnie poczytam.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.3/5 (6 votes cast)
  2. Alkocholizator Napisał:

    Ja zrobiłem Malibu tak:
    400 ml mleczka kokosowego
    1 cukier waniliowy.
    do pełnych 0,75 l. rektyfikowanego bimbru 85%.

    Pycha.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
  3. sos grzybowy Napisał:

    polecam kukułówkę.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.5/5 (4 votes cast)
  4. Qqłka Napisał:

    Z cukierków-kukułek? :P

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  5. kamyk Napisał:

    Istota dobrego smaku tkwi w prostocie. Kilka miesięcy temu znalazłem przypadkiem kandyzowaną kostkę kokosową bodaj w Lidlu. coś koło 4 złotych za paczkę 200 g. Trzeba to po prostu zalać „psotą” i odrobinę dosłodzić. (1 paczka na 1,5 l). Po 3 tygodniach jest OK. I wtedy dopiero dodajemy wedle smaku mleko itp, a nie robimy belbeluche. Trunek jest klarowny, przejrzysty i smakowity.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Zostaw komentarz